Hvis man finner seg selv i å nikke samtykkende, men ikke tar det alvorlig kan man tilslutt ende opp med å bli selvdestruktiv.
Erkjennelsen av at man ikke strekker til i eget liv eller for de rundt seg er tung å bære. Man føler at alt rundt seg raser, men paradoksalt er dette første skritt i riktig retning. Det er faktisk da vi kan starte å bygge oss selv opp igjen.
Viktigheten av å legge en solid grunnmur er dog enorm, da man ikke vil ende i samme situasjon nok engang.
Vi kaller situasjonene under overskriften å være frakoblet, hvilket betyr at vi ikke er i 100% kontakt med oss selv.
Vi må gjennom flere endrings faser for å gjennomføre en fullstendig Oppkobling.
"Vi tenker opp mot 80.000 tanker i døgnet og 85 % av de er bekymringer. De fleste av de bekymringene har ingen grobunn i det hele tatt, de er bare fantasier, men like fullt plager de oss.
Dette er ikke bare dystre tall, men en ekstrem påkjenning som vi håper å kunne gjøre noe med for de som ønsker å benytte seg av vår metodikk."
Selvmordsraten i Norge har ikke gått ned de siste 20 årene på tross av iherdig innsats.
De fleste selvmord skjer blant mennesker som ikke er i psykiatrisk behandling, og forhold i samfunnet utpekes som en hovedårsak til at trenden ikke snus.
Kilde: Den Norske legeforening
På verdensbasis tar et menneske livet sitt hvert 40. sekund, ikke et eneste menneske burde være i en situasjon som ender i et slikt valg.
Over en fjerdedel av Norges befolkning oppgir at de har lav livskvalitet.
Undersøkelsen i Statistisk sentralbyrå viser også til at de yngre er en økende gruppe av de som opplever lavere livskvalitet og med psykiske lidelser.
Kilder:
psykologisk.no/2020/psykiske-lidelser-ungdom/
www.ssb.no/livskvalitet-i-norge-2020
Vi kan slå fast at ingen er alene om å ha problemer i samfunnet vårt og at det ikke forsvinner uten riktig mottiltak.
Man kan mene at det bestemt finnes mottiltak, og det forutsetter at det foreligger en viss motivasjon og ønske om endring.